Kiwi Express

Andre frokostoppskrifter

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 porsjon (30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular
1 kiwi
1 dl blåbær
Ca. 10 hasselnøtter, hakkede
1 ½ dl melk

All-Bran® Regular med kiwi og banan

Andre frokostoppskrifter

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 porsjon (30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular
1 kiwi
½ banan
Ca. 10 mandler, hakkede
1 ½ dl melk

,b>All-Bran® Plus med bringebær og banan

Andre frokostoppskrifter

1 tallerken eller skål

Ingredienser

1 ½ dl yoghurt
1 porsjon (40 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
1 dl bringebær
½ banan

Smoothie med banan og jordbær

soup

1 stort glass
Her har du en oppskrift på en deilig smoothie med fiber. Banan og jordbær passer bra sammen, og med en anelse appelsinsmak blir det enda bedre.

Ingredienser

1 banan
10 jordbær, ferske eller frosne
1 dl yoghurt
1 dl melk
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
2 ss presset appelsin
Ev. litt revet appelsinskall

Slik gjør du

  • Skrell bananen og knekk den i biter som du legger i en blender.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til smoothien er ferdig.
  • Smak til med mer presset appelsin og ev. en knivsodd revet appelsinskall.
  • Drikk og nyt!

Smoothie med kiwi, banan og vanilje

Andre frokostoppskrifter

1 stort glass

Kiwi, banan og vanilje i skjønn harmoni. I stedet for naturell yoghurt og vaniljesukker går det også fint å bruke vaniljeyoghurt. Kellogg’s® All-Bran inneholder ikke bare fiber, men gir også smoothien en perfekt konsistens.

Ingredienser

2 kiwier
½ banan
½ ts vaniljesukker
1 dl yoghurt
1 dl melk
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus

Slik gjør du

  • Skrell kiwiene og skjær dem i biter. Legg dem i en blender.
  • Skrell den halve bananen og knekk den i biter som du legger i blenderen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til smoothien er ferdig.
  • Drikk og nyt!

Smoothie med eple, appelsin og ingefær

Smoothie med eple, appelsin og ingefær

1 stort glass
En smoothie med fiber og en frisk smak av ingefær.

Ingredienser

1 eple
1 appelsin
1 ts revet ingefær
½ dl (ca. 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
2 dl vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt + ½ ts vaniljesukker

Slik gjør du

  • Skrell eplet og appelsinen og skjær frukten i biter. Legg bitene i en blender.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til smoothien er ferdig.

Saftige fiberscones med gulrot og solsikkefrø

Andre frokostoppskrifter

16 stk.
”Vanlige” scones blir lett tørre og bør helst spises helt nybakte. Disse sconesene med både revet gulrot og Kellogg’s® All-Bran-flak holder seg derimot saftige og myke lenge. Nyt dem gjerne med kremost og syltetøy!

Ingredienser

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 3 dl All-Bran® Regular
2 dl kefir
7 dl hvetemel
½ ts salt
3 ts bakepulver
100 g smør
1 ½ dl solsikkefrø
1 dl revet gulrot

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 225°.
  • Bland Kellogg’s® All-Bran og kefir i en skål og la det stå i ca. 5 minutter.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en annen skål eller i en kjøkkenmaskin. Gni inn det kjøleskapskalde smøret i blandingen.
  • Tilsett kefir- og kornblandingen samt gulrøtter og solsikkefrø, og bland det til en deig.
  • Form deigen til 4 boller på to stekebrett bolle med bakepapir. Skjær et kors i hver bolle, slik at det dannes fire deler.
  • Stek bollene midt i ovnen i 10–15 minutter.
  • Bryt bollene fra hverandre slik at du får 4 scones for hver bolle.

Kanelboller med eple

Andre frokostoppskrifter

Ca. 20 stk.
Bak boller uten kjevling eller bolletrilling. Det er jammen bra at kanelbollene er så enkle å lage, for de får virkelig ben å gå på! De passer utmerket som mellommåltid for sultne barn og ungdommer.

Ingredienser

2 dl cottage cheese
½ liter vann
10 g gjær
1 ts grovt salt
1 dl strøsukker
2 ts kanel
3 dl fullkornshvetemel
3 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 4 dl All-Bran® Regular
1 revet eple eller pære
2 dl rosiner
Ca. 10 dl hvetemel
Til pensling:
½ dl surmelk, kanel og sukker

Slik gjør du

  • Varm vannet til kroppstemperatur, 37°. Rør ut gjæren i vannet.
  • Tilsett cottage cheese og deretter de øvrige ingrediensene. Hvetemelet blandes i til sist, litt om gangen. Deigen skal være ganske løs.
  • Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile kaldt i minst 4 timer eller over natten.

  • Legg bakepapir på stekebrettet.
  • Rør deigen forsiktig sammen når den har hevet.
  • Form deigen til boller med to store sleiver. Dypp disse i hvetemel slik at deigen slipper lettere. Legg bollene på stekebrettet.
  • Pensle dem med surmelk og strø over kanel og deretter sukker. La dem heve 25 minutter til.
  • Forvarm ovnen til 225° mens bollene hever.
  • Stek dem i ca. 12-15 minutter til de er gyllenbrune og har fått farge på undersiden. La bollene avkjøle seg på en rist under et kjøkkenhåndkle.

Gulrotmuffins

chilli con carne

Ca. 10 stk.
Herlige, saftige muffins som får en fin farge og som holder seg lenge, takket være revet gulrot.

Ingredienser


3 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus eller 4 dl All-Bran® Regular
2 ½ dl melk
2 ½ dl hvetemel
1 dl strøsukker
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ½ ts vaniljesukker
2 dl finraspet gulrot
1 egg
½ dl olje med nøytral smak, f.eks. solsikkeolje

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 200°.
  • Bland All-Bran og melk i en skål og la det stå i ca. 10 minutter.
  • Bland de tørre ingrediensene i en annen skål.
  • Rør inn egget og oljen i skålen med All-Bran. Tilsett de tørre ingrediensene og raspet gulrot. Rør sammen til en jevn røre.
  • Fordel røren i muffinsformer eller i en smurt kakeform, og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Honning- og mandelmuffins

oriental veg

Ca. 8 store muffins
Disse muffinsene er søtet med honning. Hvis du vil ha dem enda søtere, kan du tilsette tørket frukt, f.eks. rosiner eller bær.

Ingredienser

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular eller 1 ½ dl All-Bran® Plus
1 dl honning
100 g smør
1 dl mandler
2 dl fullkornmel
2 ts bakepulver
2 egg

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 175°.
  • Smelt honning og smør. Hell det over All Bran-flakene i en skål og sett til side.
  • Hakk mandlene.
  • Bland mel og bakepulver i en annen skål og tilsett de hakkede mandlene.
  • Rør inn eggene, ett om gangen, i skålen med flak, smør og honning.
  • Bland deretter inn mandel- og melkeblandingen. Rør til alt er blandet sammen.
  • Fyll muffinsformer ¾ fulle med røre. Stek på 175° i 15–20 minutter til muffinsene er gyllenbrune.

Sjokolademuffins med banan

Andre frokostoppskrifter

Ca. 8 store muffins
Alles favorittbakst med BÅDE sjokolade og banan! Du kan eventuelt erstatte bananen med bringebær eller bruke begge deler – bringebær smaker også godt sammen med sjokolade. Hvis du foretrekker en mildere sjokoladesmak, kan du redusere kakaomengden.

Ingredienser

4 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular eller 2 ½ dl All-Bran® Plus
2 ¼ dl melk
2 dl fullkornmel
½ dl kakao
2 ts bakepulver
¼ ts salt
1 dl sukker
1 egg
1 ss olje med nøytral smak, f.eks solsikkeolje
1 banan

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 200°.
  • Bland All-Bran med melk i en skål og sett til side.
  • Bland mel, kakao, bakepulver, salt og sukker i en annen skål.
  • Rør inn egget i kornblandingen og deretter oljen.
  • Vend deretter inn melkeblandingen i røren.
  • Skjær bananen i skiver og bland den inn i røren.
  • Fyll muffinsformer ¾ fulle med røre. Stek på 200° i 15–20 minutter. Kjenn etter med en trepinne for å se om muffinsene er ferdige.

Andre oppskrifter på lunsjretter

Tomat- og sellerisuppe

Andre frokostoppskrifter

En suppe som er lett å lage, og som har en fyldig smak av tomat og selleri.

Ingredienser

1 liten, finhakket løk
1 presset hvitløksfedd
2 selleristenger i skiver
Olje til steking
1 boks (ca. 400 g) hakkede tomater
1 1/4 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus
1 ss tomatpuré
1 ts tørket timian
Grønnsaksbuljong tilsv. 5 dl væske
1 krm grovt salt
Svart pepper

Slik gjør du

  • Varm oljen i en panne og fres løk, hvitløk og stangselleri i ca. 3 minutter.
  • Bland inn hakkede tomater, All-Bran® Plus, tomatpuré og timian. Spe med buljong. Kok opp blandingen og la det koke på svak varme under lokk i ca. 5 minutter.
  • Du kan mikse suppen med en stavmikser hvis du foretrekker en jevnere konsistens.

    Server suppen med godt brød.











Chili Plus

Andre frokostoppskrifter

En chili med ekstra fiber, der styrken kan tilpasses etter smak og humør.

Ingredienser

300 g kjøttdeig
1 finhakket løk
1 presset hvitløksfedd
1 rød paprika i små terninger
Olje eller smør til steking
1 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus
1 boks (ca. 400 g) hakkede tomater
1 ½ dl (ca. ½ boks) kidneybønner
3 ss vann
1 laurbærblad
1–2 ½ ts chilipulver
½ ts salt

Slik gjør du

  • Varm oljen eller smøret i en gryte. Stek kjøttdeig, løk, hvitløk og paprika på middels varme.
  • Bland inn All-Bran® Plus, hakkede tomater, kidneybønner, laurbærbladet og vann. Krydre med chilipulver etter ønske.
  • Smak til med salt og grovmalt svart pepper.
  • La det hele koke opp og rør om av og til. Legg på lokk og senk varmen.
  • Smak til med salt og evt. mer chilipulver. Ta ut laurbærbladet før servering. Server chilien med en klatt rømme eller yoghurt.



Parmesankylling

Andre frokostoppskrifter

2 porsjoner
Dette er en annerledes og spennende kyllingrett der Kellogg’s® All-Bran® Plus gir en perfekt, sprø panering.

Ingredienser

Til marinering:
2 kyllingbrystfileter (ca. 300 g) uten skinn
1 dl italiensk salatdressing
Panering:
1 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus
½ ss hvetemel
1 ss revet parmesanost
¼ ts tørket oregano
¼ ts tørket basilikum
¼ ts tørket salvie
1 lite, presset hvitløksfedd

Slik gjør du

  • Marinering:
    Hell salatdressingen i en pose, og legg kyllingfiletene i posen. Knyt igjen posen og la kyllingene ligge i marinaden i kjøleskapet i 12–24 timer.
  • Panering:
    Bland All-Bran® Plus, mel, ost, krydder og hvitløk i en blender eller for hånd til du har en jevn blanding.
  • Kyllingen:
    Forvarm ovnen til 200°. Ta kyllingfiletene opp av posen og vend dem i All-Bran® Plus-blandingen. Legg kyllingen i en smurt ildfast form, og stek den midt i oven i ca. 20 minutter. Hvis du vil ha det helt perfekt, kan du bruke et steketermometer og steke filetene til de har en temperatur på 72°. Kyllingfiletene må ikke dekkes til eller snus under tilberedingen. Villris og en blandet salat passer godt til kyllingen.












Eplepai med fiberlokk

Andre frokostoppskrifter

Denne eplepaien er laget på en litt annerledes måte. Du kan også bruke kanel i den dersom du ønsker det.

Ingredienser

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular
1 ½ dl kokende vann
50 g smør
2 ss mørk sirup

3 store eller 4 små epler
Ev. 2 ss sukker til eplene
1 egg
1 ½ dl hvetemel
¾ ts bakepulver
1 ts malt ingefær
½ ts kardemomme, malt
2 ss råsukker

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 175°. Smør en paiform (ca. 20–25 cm i diameter).
  • Bland mel, bakepulver, krydder og sukker. Tilsett dette i røren, og rør forsiktig om til alt er blandet.
  • Skrell og rasp eplene, eller skjær dem i tynne båter og legg dem utover i bunnen av paiformen. Strø ev. litt sukker over eplene.
  • Pisk egget i en egen skål. Bland inn egget i røren med kornflakene.
  • Bland Kellogg’s® All-Bran® Regular med kokende vann, sirup og smør. Rør til alt er blandet sammen.
  • Hell røren over eplene.
  • Stek i ca. 40 minuter.

Tilbehør: Yoghurt som smakes til med vaniljesukker og revet sitronskall.

Ananaskake

Andre frokostoppskrifter

8-10 kakestykker
Denne kaken blir best hvis den får stå i kjøleskapet i minst tre timer eller natten over. Da blir den ekstra saftig. Du kan gjerne dekorere den med noen blad sitronmelisse.

Ingredienser

Kake
2 egg
2 dl sukker
125 g smør
1 dl sirup
2 ts kanel
½ ts nellik, malt
½ ts kardemomme, malt
½ ts ingefær, malt
1 ts bakepulver
2 ½ dl knust Kellogg’s® All-Bran® Regular
5 dl hvetemel
1 dl surmelk

Fyll
300 g Philadelphia-ost
1 ss melis
Revet sitronskall fra én sitron
1 boks knust ananas (ca. 400–500 g)

Slik gjør du

  • Kake:
    Sett stekeovnen på 175°.
    Visp sammen egg og sukker i 5 min. med miksmaster.
    Smelt smør og sirup og vend det inn i eggeblandingen.
    Bland krydder, bakepulver, All-Bran® Regular og hvetemel. Vend det inn i røren sammen med surmelken.
    Hell røren i en smurt form med avtagbar kant (ca. 25 cm i diameter).
    Stek kaken nederst i ovnen ca. 45 minutter. Test med en trepinne for å se når kaken er ferdig. Pinnen skal da være tørr.
    La kaken avkjøle seg. Del den på midten horisontalt, slik at du har to bunner.
  • Ananasfyll:
    Hold igjen noen spiseskjeer væske fra ananasboksen, slik at blandingen ikke blir for løs. (Du kan også bruke ananasskiver og kutte dem i mindre biter.)
    Bland ananasen med Philadelphia-ost, melis og sitronskall.
    Fordel halvparten av ananasfyllet på den ene kakebunnen, og legg den andre bunnen oppå. Fordel resten av fyllet på toppen av kaken.
    Sett kaken øverst i kjøleskapet i minst tre timer før servering.

10g hveteklifiber om dagen bidrar til å påskynde passasjen gjennom tarmen. All-Bran inneholder minst 3,6g hveteklifiber per porsjon. Nyt som en
del av et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil. Vær oppmerksom på, at effekten kan variere dersom du allerede spiser mye fiber.
Det er viktig å drikke mye vann når du spiser fiberrik kost.